1. Anasayfa
  2. Kanarya Yavru Dönemi

Kanarya Yumurtası Kaç Günde Çıkar

Kanarya Yumurtası Kaç Gün sonra Çıkar

Kanarya Yumurtası Kaç Günde Çıkar
Kanarya Yumurtası Kaç Günde Çıkar
0

Kanarya Yumurtası Kaç Günde Çıkar

Kanarya yumurtası kaç günde çıkar;  bir kanarya yumurtasının içinde bulunan embriyonun gelişmesindeki en kritik etken ısıdır. Eğer sıcaklık kuluçka döneminde olması gereken ısının altına düşer veya üstüne çıkarsa yumurtada hayat sona erer. Kuluçkaya yatan bir dişi kanaryanın vücut ısısı 43.3° C’ye ulaşırken yumurtalarının iç sıcaklığı 37.7°C’dir. Dişi bu sıcaklığı sürekli dönerek ve yerini değiştirerek sağlar.

Yavrunun vücudunun her bir parçasının gelişmesi için kesin bir zaman çizelgesi bulunmaktadır. Dişi kanarya kuluçkaya yattığında ve doğru sıcaklığa ulaşıldığında, bir dizi olay meydana gelir.

1. gün saatlik dilimlerde gelişmeler gözlenir. onuncu saatinde embriyo görülür. On birinci saat sindirim sistem ortaya çıkar. 12. saat omurga kemiklerinin gelişimi başlar. 13 saat baş şekillenmesi başlar. 15 saat kalp ve gözlerin şekli ortaya çıkar. 21 saat kulak oluşumu başlar. 2. gün kalp atmaya başlar. Bacaklar ve kanatlar büyümeye başlarken dil ve burun delikleri oluşmaya başlar. 3. gün cinsiyet oluşur ve buna bağlı olarak üreme organları meydana gelir. 4. gün gaga oluşumu başlar. 5. gün tüy hücreleri oluşur. 6. gün gaga oluşumunu tamamlar ve sertleşmeye başlar. 7. gün kuluçka döneminin yarısı tamamlanmış olur. Tüm doku ve organların gelişmesi ve büyümesi aynı hızda devam eder. 8. gün bacak yapısı oluşurken ayak tırnakları çıkmaya başlar. Dokuzuncu gün en kritik gündür. Çünkü embriyo kafasının ve kollarının pozisyonunu tamamen değiştirir. 10. gün kemikler gelişir ve ayak tırnaklarıyla gaganın sertleşmesi tamamlanır. Gaga hava hücresine doğru döner. 11.gün sarı kesenin vücut boşluğunda emilmesi başlar. 12. gün yavru, hava hücresi dışında kalan yumurtanın tüm bölgesini kaplar konuma gelir. 13. gün yumurtanın içindeki karbon dioksit seviyesinin artması sonucu yavru hava hücresini kırarak ilk nefesini alır. Mevcut oksijen yavru tarafından tüketilince hava hücresinde karbon dioksit seviyesi tekrar artar. Karındaki büzülmeler meydana gelir. Büzülmeler yavrunun sarı keseyi emmesini sağlar. Ayrıca en önemli gelime olarak yavrunun boyun, karın ve sırt adalesinde de kasılmalar oluşur. Bu da yavrunun yumurta üzerinde delik açmasına olanak sağlar. 14. gün yumurta üzerinde delik açan yavru yumurtayı kırarak dışarı çıkar.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Kanarya ikinci yuvalık

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir