1. Anasayfa
  2. Köpekler Bölümü

Labrador Retriever köpeği

Labrador Retriever köpeği​nin genel özellikleri

Labrador Retriever köpeği​
Labrador Retriever köpeği
0

Labrador Retriever köpeği​

Labrador Retriever köpeği​; Kanada’nın Newfoundland şehrinde üretilmiştir. St John köpeği olarak da bilinir. Balıkçılar tarafından avlanma sırasında sık kullanılır. Köpekler İngiltere’ye gönderilmiş ve bekçilik eğitimi almışlardır. Buna ek olarak diğer ırklarla çiftleştirilerek çeşitli yetenekleri geliştirilmiştir.

Labrador Retriever köpekleri; özellikleri nedeniyle son derece popüler bir cinstir. Perdeli ayakları sayesinde denizde rahatlıkla hareket edebilir. Kanadalı balıkçılar onu suda av yakalamak için kullanırlar. Kısa tüylü, düz ve su geçirmez tüylere sahip bir köpektir. Renkleri sarı, siyah veya kahverengi olabilir. Labrador Retriever’in en belirgin özellikleri çok iyi yüzücü olmalarıdır.

Başı geniş, burnu kuvvetli, gözle görünür alın çıkıntısı olan Labrador Retriever cinsi köpeğin kulakları orta büyüklüktedir. Labrador Retriever’in görünüşü oldukça sevimlidir ve kulakları sarkıktır. Kuyrukları sert ve uca doğru sivrilir cinstedir. Güçlü ve dinamik bir kemik yapısına sahiptir. Erkek köpeklerde dişlerin uzunluğu 56-61 cm iken dişi köpeklerde 53-58 cm civarındadır. Erkek köpeklerin ağırlık aralığı 27-34 kg, dişi köpeklerin ise 25-32 kilogram kadardır.

Labrador Retriever köpekleri; Genellikle duygusal, sabırlı, zeki, sadık ve itaat etmeye istekli köpeklerdir. Özellikle suda oynamayı çok seven Labrador Retriever’in karakteri çocuklara karşı çok iyidir. İnsanları çok seven bu cins, ailenin bir parçası olmaya heveslidir. Çok yalnız bırakıldıklarında eşyalara zarar verme özellikleri vardır.

Boyunları kuvvetli olduğu için tasmasız yürümeleri öğretilmelidir. Uysal olma özellikleriyle bilinirler. Narkotik, arama kurtarma gibi görevlerde oldukça başarılıdırlar. Enerjik ve atletik bir cinstir. Yalnızlığı, yüksek sesi sevmezler.

Labrador Retriever’in bakımı yapılırken aile ferdinden biri gibi davranmak gerekir. Tüylerinin kısa olması ve çift kat deriye sahip olmaları nedeniyle haftada en az bir kez fırçalanmalıdır. Tüy dökme dönemlerinde bu süre daha kısa olabilir. Kulak enfeksiyonu riski yüksek olan bu cinste yıkanma işlemi gerçekleştikten sonra kulaklarının içinin iyice kurulanması gerekir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir