1. Anasayfa
  2. Köpekler Bölümü

Sivas kangalı köpeği

Sivas kangalı köpeğinin genel özellikleri

Sivas kangalı köpeği
Sivas kangalı köpeği
0

Sivas kangalı köpeği

Sivas kangalı köpeği; Kökeni Babil’e dayanan Kangal köpeği o dönemlerde özellikle savaşlarda ve avlarda kullanılmaktaydı. Günümüzde hala yaygın olan Kangal köpekleri çoban köpeği olarak da koruma amacıyla çoğaltılmıştır. Kangal köpekleri Anadolu’ya has bir köpek olması bakımından oldukça önemlidir.

Sivas kangalı köpekleri; Avcı ve koruyucu olması Kangalın en belirgin özellikleri arasında ilk sırada yer alır. Aynı zamanda sürüyü toplamak için de kullanılan Kangallar çoban köpeği olarak da görev alırlar. Sahiplerine karşı çok sevgi dolu ve sadık olan Kangal köpekleri sürü halinde yaşamayı çok severler. Ortalama olarak 14 – 15 yıl yaşarlar. Sezgileri çok kuvvetli olduğundan iyi ve kötü insanları birbirlerinden ayırt edebilirler.

Sivas kangalı köpekleri; Büyük ırk köpekler arasında yer alan Kangalın görünüşü oldukça uzun boyu ve iridir. Oldukça kaslı vücuda sahiptirler ve kafaları da çok büyüktür. Ağız ve burunları küt bir şekilde ve küt renktedir. Çeneleri çok güçlü olduğundan tuttuklarını koparabilirler. Kulakları ise geniş ve kafalarının iki yanında sarkıktır; aynı zamanda üçgen şekilli, yuvarlak uçlu ve siyah renklidir.
Tüyleri orta uzunlukta, sık, kaba ve çift tabakalıdır. En karakteristik fiziksel özelliği ise kuyruklarının sırtlarından doğru içe kıvrık olmasıdır.

Sivas kangalı köpekleri; sahiplerine sadık olmaları ve cesaretleri ile ön plana çıkan Kangallar, oldukça zeki, özverili ve duyarlıdırlar. Aynı zamanda sezgileri çok kuvvetlidir. Kangalın karakteri koruyucu ve nazik olduğundan diğer canlılarla iyi anlaşır. Sosyal açıdan geliştikleri için insanlarla iyi anlaşırlar.
Sahibine aşırı bağlı olan Kangallar, güçlü oldukları için sahiplerini her türlü tehlikeden korur. Aynı zamanda mükemmel bekçi ve koruyucudurlar. Kolay bir şekilde eğitilebilirler.

Genel olarak bakımı kolay olan Kangallar çok tüy döktükleri için evin içinde değil; dışarda bakılmalıdır. Hareketli oldukları için koşup oynayabilecekleri bir alana ihtiyaçları vardır. Dışarıda olduğunda ve bir sürüye çobanlık yaptığında fırçalanması gerekmez. Fakat bahçede yaşayan Kangalın bakımı için mutlaka düzenli olarak fırçalamak ve tırnaklarını kesmek gerekir. Yaz aylarında tüyleri daha fazla döküldüğü için ılık su ile sık sık banyo yaptırmak onun için rahatlatıcı olacaktır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir